Projektek
Besenyszögért Alapítvány - Pályázatok, "Falukutató tábor"

"FALUKUTATÓ TÁBOR LÉTREHOZÁSA - SÁTORTÁBOR"

A Besenyszögért alapítvány projektje

"Falukutató tábor létrehozása - sátortábor" címmel nyert összesen 2.194.560 Forint (12.715,37 Euro) vissza nem térítendő támogatást a Besenyszögért Alapítvány a 76/2011 (VII.29) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó támogatások keretében a 1 021 402 azonosítószámú, Hagyományokat őrző, térségre jellemző rendezvények fejlesztése célterületen meghirdetett pályázaton.
A projekt az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás keretében valósult meg, a támogatás intenzitása 60%.

A projekt célja egy - a természeti és kulturális kincsek, hagyományok megismertetésére irányuló falukutató gyerektábor (sátortábor) létrehozása Besenyszögön. Célcsoportja a besenyszögi és környező települések általános és középiskolás diákjai. A tábor keretében egyszerre 25-29 fős turnusokban tudunk gyermek részére évente legalább egy alkalommal egy hét időtartamú falukutató tábort rendezni a nyári időszakban az üzemeltetési kötelezettség időtartama alatt. A szükséges tárgyi eszközök beszerzése nélkül a táboroztatás nem valósulhatott volna meg, mert ezek a fejlesztések jelentik az évente lebonyolításra kerülő táborok alapfeltételét.

A magyar hagyományok feledőben vannak. Megtartásuk és továbbadásuk gyakorlati szinten indokolt. A gyermekek nyári szünetet sok esetben a négy fal között, elektronikai berendezések társaságában töltik. Az emberek eltávolodtak a természettől, ezért annak megóvását sem tekintik célnak, annak ellenére, hogy a környezeti és kulturális fenntarthatóság biztosítsa különösen fontos feladat. A falukutató tábor ezeknek az értékeknek a fenntartásához és megismertetéséhez járul hozzá. Emellett a társas kapcsolatok, a tolerancia és kommunikációs készségek fejlődését is ösztönzi.

Bővebb információ:

Besenyszögért Alapítvány
Cím: 5071 Besenyszög, Dózsa György út 4.
Telefon: +3656 487 002, +3620 230 5650
E-mail: molmel65@gmail.com
Honlap: www.tuskevar.lapunk.hu

Besenyszögért Alapítvány - Pályázatok, "Falukutató tábor"